facebook pixel

Kako opremiti majhno stanovanje

06.06.2022
Majhno stanovanje nudi svoje prednosti s svojo domačnostjo in toplino. Seveda pa prinaša s seboj tudi določene izzive.

V kolikor stanovanja ne opremimo v skladu z njegovo velikostjo, se lahko kaj kmalu optično pomanjša. Ste vedeli, da lahko en sam prevelik kos pohištva poruši ravnovesje v malem stanovanju?

Tukaj je 5 načinov, kako naj vaše majhno stanovanje zgleda čim prostornejše:

  1. Izbirajte majhne in lahkotne kose pohištva, ki jih lahko po potrebi tudi premaknete. Tako je smiselno da se raje odločite za majhne mizice na višjih nogah, kot masivne mizice pri tleh, ter knjižne police z odprtimi stranicami in ne takšnih z masovnega lesa, ki so v celote zaprte.
  2. Za optično iluzijo večjega prostora, svetujemo uporabo svetlih barv, od katerih se naravna svetloba odbija in daje prostoru dodatno globino.
  3. Stanovanje ohranite čim bolj čisto, brez nepotrebnih stvari. Tako svetujemo, da preden se selite naredite strogo selekcijo stvari, ki jih boste prenesli v novo stanovanje, saj preveč naložene police prav tako prostor zmanjšajo.
  4. Večnamensko pohištvo, je stvar prihodnosti. Azijske države že nekaj let prakticirajo uporabo večnamenskega pohištva v manjših prostorih. Tako se lahko uporablja zložljiva postelja, ki jo zjutraj pospravimo v steno in s tem pridobimo na dodatnem prostoru. Manj ekstremen primer pa je na primer kavč, ki ga zvečer raztegnemo v posteljo, zjutraj pa pospravimo. Če iščete manj klasično rešitev, lahko vključite modularno pohištvo.
  5. Ogledalo nasproti okna je prav tako inovativna rešitev, saj prostoru doda občutek velikosti. Pripomore k dodatni svetlobi, ter občutek dodatnega okna v prostoru.