facebook pixel

5 NOT TO DO stvari, preden se vselite v vaše prvo stanovanje

13.06.2022
Prva selitev zna biti stresna, tako smo zbrali 5 stvari, ki se jim morate pri prvi selitvi ogniti.

NE IZBERITE STANOVANJA, KI NE USTREZA VAŠEMU ŽIVLJENJSKEMU STILU:

Lahko nastopi situacija, da pri izbiri prvega stanovanja ne boste finančno sposobni izbrati vašega sanjskega doma na sanjski lokaciji. Kljub temu pa je pomembno, da najdete primeren dom za vas, ki je v skladu tako z vašimi željami do neke mere kot z vašimi finančnimi sposobnostmi.

V kolikor boste izbrali stanovanje, ki ne dosega vaših pričakovanj, ne ustreza vašemu življenjskemu stilu, ne nudi toplote in domačnosti ki jo iščete, ne ustreza vašim finančnim sposobnostim, se lahko kaj kmalu naložba za prihodnost izkaže za drago napako.

Da se temu čim v večjem krogu ognete, bodite pozorni na soseščino, na možnosti transporta, spoznajte se s sosedi preden se vselite, ne prenaglite se z odločitvijo o nakupu stanovanja..

NE POZABITE NA OSNOVNE POTREBŠČINE:

Preden se vselite poskrbite da imate vse potrebne osnovne kose, ki so potrebni za prijetno bivanje v novem stanovanju.

Za pomoč smo vam pripravili kratek seznam:

  • pohištvo
  • osnovni kuhinjski pripomočki
  • čistila
  • osnovni pripomočki za kopalnico
  • posteljnina
  • svetila
  • elektronske naprave…

 

Ne pozabite pa dodati tudi osebnih dodatkov, ki bodo stanovanju dali poseben pridih domačnosti.

NE ODLAŠAJTE:                                                          

Selitev lahko traja kar nekaj časa. Tako mora biti vaš cilj tudi ta, da selitev opraviti čim hitreje, da odlašanje ne bo prineslo dodatnih stroškov.

Svetujemo vam, da napravite selitveni koledar, v katerega zapišete vse pomembnejše dogodke, ki se tičejo vaše selitve, ter se datumov tudi držite.

NE BOJTE SE PROSITI ZA POMOČ:

Selitev, predvsem prva je velik izziv. Zato ne odlašajte in prosite družino ali prijatelje za pomoč pri selitvi.  Ne le da vam bo opora in pomoč bližnjih olajšala delo, temveč bo sama selitev tudi veliko bolj zabavna.

NE TROŠITE PO NEPOTREBNEM:

Res je, da bo stanovanje potrebovalo še veliko majhnih stvari, ki bodo prostor poživele ter mu dale občutek domačnosti. Vendar vam kljub želji po tem, da vse kupite na začetku, svetujemo, da ne kupite vsega naenkrat. Denar dajajte na stran ter vsak mesec dodajte kakšno podrobnost. Tako bo vaše stanovanje kaj kmalu dobilo ta poseben pridih, ki ga iščete.

 

Več na linku: https://www.mymovingreviews.com/move/tips-for-moving-into-your-first-apartment/